Автомобільна оборудка не сумісна з митним законодавством

Використати митний пост «Тиса» на українсько-угорському кордоні для незаконного ввезення вантажного автомобіля марки „Mercedes-Вenz Sprinter” за заниженою митною вартістю не вдалося нашому співвітчизнику.

На заваді стали працівники оперативного відділу служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці, які вивели «на чисту воду» махінатора автомобільної афери.

40-річний громадянин України, який тимчасово проживає в Німеччині, завозив на батьківщину мікроавтобус «Мерседес-Бенц Sprinter», 2010 року випуску. Під час проходження контролю, водій пред’явив інспекторам всі необхідні документи: супровідний лист митних органів Угорщини, договір купівлі продажу, технічний паспорт, копію доручення на право придбання, користування і розпорядження автомобілем, та власноручно заповнену митну декларацію, в якій зазначалася вартість 9200 Євро.

Однак у митників виникла підозра щодо достовірності договору купівлі-продажу автомобіля, зазначена ціна на який суттєво впливає на кількість коштів, необхідних для сплати митних платежів і зборів. На вимогу посадової особи митниці українець надав іншу експортну вантажну декларацію митних органів Німеччини, в якій ціна проданого мікроавтобуса становила майже 31 тисячу Євро.

Пізніше на запит Чопської митниці надійшла офіційна відповідь від німецької компанії, яка продала даний мікроавтобус, де підтверджувалася вартість транспортного засобу 30940,00 Євро.

Така незаконна заощадливість обійшлася водієві складенням протоколу за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України. Долю вилученого мікроавтобуса, вартістю 322 тисячі гривень, вирішуватиме суд, повідомила газеті “НЕДІЛЯ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

http://nedilya.net