Міліціонери для вибивання зізнань із зеків застосовують тортури

Металева труба для диби є в кабінеті майже кожного оперуповноваженого.

Українські міліціонери для вибивання зізнань із зеків застосовують тортури, які практикував за радянських часів ще НКВС.

Про це розповідає програма “Українські сенсації”http://www.1plus1.ua/dyvitsya/programy/ukrayinski-sensaciyi.html

Максиму Дмитренку, який без провини відсидів за “пологівського маніяка” 8 років, журналісти показали роздруковані малюнки колишнього наглядача ГУЛАГу з тортурами 30-х років.

“Це приблизно те ж саме… “, – сказав Максим, показуючи на малюнок з дибою.

Екс-заступник начальника Служби внутрішньої безпеки МВС Юрій Мартиненко розповів, що металева труба для такої диби є в кабінеті майже кожного оперуповноваженого розшуку. Трубу кладуть між двома столами, потім протягують її ззаду у людини і вішають людину на цю трубу. Дмитренко також побачив серед малюнків знайомий метод перекриття людині повітря за допомогою мішка.

“Але зараз використовують протигаз”, – зауважив він. Впізнав він і прийом “стійка мордою в кут, руки по швах”. Використовують і тортури електричним струмом за допомогою польового телефону, розповідає у свою чергу Мартиненко.

“Зв’язують людину, підключають в область вух, чи в область паху, електроди. Починають накручувати телефон, людина отримує страшний удар струмом”, – говорить він.

“90% всього цього є і зараз… Скажімо навіть так, 95%”, – заявив Дмитренко, коментуючи малюнки з методами НКВС.

За словами Мартиненка, міліція зараз опинилась в жахливому фінансовому стані, і саме через це, а також небажання витрачати час та сили на розкривання злочинів, широко застосовуються тортури.

На його думку, вихід є лише один – повністю змінити особовий склад міліції і набрати нових людей, як це зробили грузини. Якщо когось залишити, то тільки тих офіцерів, які прослужили не більше року. А також скоротити кількість міліціонерів, після чого підвищити зарплату тим, хто залишився.

http://tsn.ua