На Закарпатті на утримання “швидких” виділять 64 млн грн

У вівторок, 18 грудня, Олександр Ледида провів робочу нараду із керівництвом райдержадміністрацій Закарпатської області. Основні питання порядку денного – формування бюджету на наступний рік, розвиток медицини, освіти та культури.

Уже цього тижня на розгляд сесії обласної ради буде винесено питання про прийняття обласного бюджету. У разі його затвердження, протягом двох тижнів головні фінансові документи мають бути прийняті у містах обласного значення та на сесіях районних рад.

Щодо актуальних питань медицини – з першого січня фінансування швидкої медичної допомоги здійснюватиметься за рахунок обласного бюджету (раніше гроші виділялися із районних бюджетів).

Вже сьогодні на утримання швидких передбачено виділити близько 64 мільйонів гривень та 8,8 мільйонів субвенції на медикаменти, – розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Роман Шніцер. Також головний медик краю звернув увагу присутніх на те, що в області практично не використовуюся можливості відшкодування вартості медикаментів за пільговими рецептами. При запланованих 1 мільйон 200 тисяч гривень, пацієнтами було використано всього 6 тисяч.

У освітній галузі сьогодні на часі – оптимізація навчальних закладів. В області сьогодні функціонує більше 100 освітніх закладів з малою наповнюваністю. Подекуди у класах навчається не більше п’яти-шести  дітей.

Особливу увагу освітянам у районах потрібно звернути на підтримку обдарованих дітей та молоді. Для розвитку цього напрямку на загальноукраїнському рівні наступний рік буде оголошено роком дитячої творчості.     

Про це  повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.