З ініціативи депутатів «Батьківщини» на потреби людей з особливими потребами додатково виділили 300 тисяч гривень

У п’ятницю на сесії Закарпатської обласної ради розглядали бюджет області та цільові програми.

 

Як повідомив керівник фракції «Батьківщина» в Закарпатській обласній раді Антон Ліврінц з-поміж найбільш резонансних питань, які розглядалися, можна відзначити зокрема те, що у програмі «Турбота» пропонувалося виділити 500 тисяч гривень на організацію та відзначення державних свят.

Натомість. депутати «Батьківщини» запропонували залишити на ці потреби 200 тисяч гривень, а 300 тисяч спрямувати на закупівлю інвалідних візків, лікування хворих на ДЦП та закупівлю путівок до санаторіїв для чорнобильців, інвалідів та ветеранів. Більшість депутатів під час голосування підтримали таку пропозицію.

Крім того, в частині Різне Порядку денного сесії розглядали питання Щодо реалізації норм Закону «Про засади державної мовної політики».

За словами Антона Ліврінца, депутати фракції «Батьківщина» не брали участі у голосуванні за це питання, оскільки воно є суто політичним і взагалі не належить до компетенції обласної ради.

Під час проведення сесії біля будинку обласної ради також відбувався пікет проти розгляду «мовного» питання, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина».

http://nedilya.net