На думку Віктора Балоги, корумпована влада перешкоджає євроінтеграції країни

Звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка ніяк не допомогли б покращити відносини України з Європейським Союзом. Таку думку висловив народний депутат Віктор Балога.

“Не варто очікувати чогось проривного і від майбутнього саміту Україна-ЄС, проведення якого досі під питанням. Більш того, навіть думаю звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, а також припинення кримінальних справ проти опозиційних політиків вже не здатне сприяти вирішенню навіть частини двосторонніх проблем”, – зазначив політик для http://news.zn.ua

За його словами, Захід розцінює політичні переслідування не як помилки і непорозуміння, а як точні свідчення перетворення України в державу, правляча еліта якої не розуміє і не приймає європейських цінностей. “Остаточно знищити цей шанс можуть незграбні ігри в геополітику і геоекономіку, які Київ затіває кожний раз, коли падає температура у відносинах з Брюсселем. Маю на увазі навмисно гучні розмови про зближення з тими структурами на пострадянському просторі, які фактично керуються Росією”, – зазначив політик. “Але Захід на такий примітивний шантаж давно не звертає уваги. Для нього недемократична корумпована Україна не є беззаперечною”, – додав він. Нагадаємо, 25 лютого 2013 року відбудеться саміт Євросоюзу – Україна.

http://tsn.ua