Не задекларовані 38 рулонів тканини опинилися на митному складі

Чопські митники під час оформлення вантажу зі Словаччини на митному посту «Виноградів» виявили у документах, поданих декларантом, недостовірні дані щодо значної кількості товару тканини з бавовни.
Згідно товаросупровідних документів на адресу однієї з виноградівських фірм переміщувався товар «давальницької сировини» – тканина для пошиття швейних виробів з бавовни загальною кількістю 120 рулонів.

Проте, в ході проведення повного митного огляду товарів встановлено невідповідність частини товару заявленого у митній декларації та вказаного у проформі-рахунку. Тобто виявлено ознаки, які свідчать про ввезення на територію України більшої кількості зазначених товарів з порушенням митного законодавства.

Загальна вартість не задекларованого за встановленою формою 38 рулонів тканини з бавовни та синтетичних матеріалів становила понад 143 тис.грн. Відповідно, потрібно було б сплатити митних платежів у сумі 37 тис.грн.

Перед наданням до оформлення митної декларації, декларант не скористалася правом, передбаченим ст. 266 Митним кодексом України, здійснити фізичний огляд товарів для перевірки їх відповідності опису, зазначеному у товаросупровідних документах.

Таким чином, за надання митному органу недостовірних відомостей про ввезенні із-за кордону товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, відносно декларанта складено протокол про порушення митних правил за ст.472 МКУ.

Товар вилучено до рішення суду, повідомила “НЕДІЛІ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

https://zakarpatpost.net