В Ужгороді відбулося засідання колегії управління освіти і науки

20 грудня 2012 року у великій сесійній залі Закарпатської обласної державної адміністрації відбулося розширене засідання колегії управління освіти і науки облдержадміністрації.

Участь у ньому взяли Іван Качур, заступник голови облдержадміністрації, Маріанна Кляп, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, начальники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та міських рад, завідувачі обласної та районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій, директори професійно-технічних та вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації, працівники управління освіти і науки облдержадміністрації.

Серед питань, що обговорювалися, робота обласної, районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій та відділів (управлінь) освіти райдержадміністрації та міських рад з організації індивідуального навчання дітей та навчання дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку; забезпечення належних умов проживання учнів у гуртожитках професійно-технічних навчальних закладів; стан та заходи з розвитку вищої освіти.

У контексті розвитку сучасного освітнього простору кожне з питань набуває особливої значущості та потребує вирішення з урахуванням запитів суспільства та вимог часу. Про це йшлося у кожному з виступів. У ході обговорення розглядалися шляхи вирішення проблем, що виникли, вносилися конструктивні пропозиції щодо перспектив реформування освітньої галузі, удосконалення мережі тощо. Із зазначених питань було прийнято відповідні рішення, що будуть направлені відповідним навчальним закладам, відділам (управлінням) освіти райдержадміністрацій та міських рад.

Підводячи підсумки розширеного засідання колегії, Іван Качур наголосив: „Освітня галузь – пріоритет у діяльності обласної державної адміністрації. Протягом останніх двох років в області багато зроблено, однак хотілося б, щоб ініціаторами розгляду актуальних проблемних питань, координаторами щодо шляхів удосконалення у цьому напрямку виступали органи освітою на місцях, керівники навчальних закладів. Кожен із нас повинен контролювати ситуацію, а не пливти за течією…”
У новому році Іван Іванович побажав усім творчих звершень, міцного здоров’я, сімейного затишку та добробуту.

 Джерело:  Управління освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації