Студенти УжНУ стали переможцями програми “Юридична стипендія доктора Сас Пала”

Колектив юридичного факультету УжНУ вітає студентку ІІІ курсу Маріанну Беркі та студента ІV курсу Томаса Боглю з перемогою у програмі «Юридична стипендія доктора Сас Пала», яка проводиться в Угорщині.

Суть програми полягає у підтримці тих юристів-угорців, які проживають за межами Угорщини, але навчаються на денному відділенні на юридичному факультеті в 6 країнах-сусідах Угорщини. Загальна мета стипендії полягає у інтелектуальному, економічному та правовому процвітанні стипендіатів, а також у забезпеченні можливості для останніх зробити аналіз правових систем Угорщини та рідної країни у конституційному та господарському аспекті, а також сприяння та допомога студентам-юристам, які однаково добре розмовляють обома мовами, в набутті практики, яка допоможе реалізувати їм свої цілі.

Стипендія розрахована на 1 рік – із вересня до вересня наступного року. Вона супроводжується виконанням різних завдань і письмових робіт, а також літньою практикою в адвокатській конторі Угорщини.

Наразі перед учасниками програми стоїть наступне завдання: «Підприємець із Угорщини хоче відкрити підприємство в Україні. Він має адвокатів, але вони не досить сильні в іноземних мовах. Він не знайомий із законодавством нашої країни. Потрібно підготувати угорською мовою лист – роз’яснення, у якому слід зазначити порядок створення підприємства, процедуру злиття, тривалість і вартість таких процедур.  На основі інформації, наданої у цьому інформаційному роз’ясненні, підприємець узгодить дії із своїми адвокатами».

Особливу подяку університет висловлює Генеральному Консульству Угорської Республікив України у місті Ужгороді — за можливість співпраці та удосконалення знань студентами.

Джерело:  УжНУ