Новорічна ялинка може провокувати алергію

Вчені радять заміняти живі хвойні дерева на штучні.

Фахівці із США переконані, що новорічна ялинка у будинку може провокувати алергічну реакцію, – пише http://www.unn.com.ua

Зауважимо, що під час новорічних свят у Сполучених Штатах Америки частіше звертаються до лікарень із скаргами на напади алергії та астми. Причиною для погіршення стану здоров’я виявилася звичайна новорічна ялинка.

Виявилося, що у теплій кімнаті спори і грибки, що містяться на хвойних деревах, починають розмножуватися і викликати хворобливі реакції у людей, які страждають від хвороб із дихальною системою.

Як виявилося, на корі та голках ялинки може міститися більш ніж 50 видів грибків. За тиждень перебування новорічного дерева в кімнаті, кількість шкідливих спор на ньому збільшується майже в 6 разів. Викликана ялинкою алергічна реакція своїми симптомами нагадує алергічний риніт, який виникає під час весняного цвітіння рослин.

Вчені переконують, що проблема поки що не набула масового характеру, адже відсоток людей з алергією на ялинку малий. Проте їм радять встановлювати штучну ялинку, а не живу.

http://tsn.ua