На Закарпатті суди задовольнили 49 прокурорських позовів на користь дітей

Цього року судами Закарпатської області вже задоволено 49 позовів, заявлених прокурорами на користь дітей. Також прокурори взяли участь у 114 судових справах відстоюючи інтереси дітей.

Зокрема, прокурор Міжгірського району звернувся до суду з позовом про визнання права власності на будинок дитини-сироти, який залишився після смерті його батьків. Богдан Пилип не дозволив охочим скористатися дитячою безпорадністю відібрати у хлопця дах над головою і 23 листопада рішенням Міжгірського районного суду позов прокурора було задоволено – право власності на житловий будинок визнано за неповнолітнім. Це рішення вже набрало законної сили.

За інформацією начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Наталії Кузан, Тячівським районним судом задоволено позов прокурора Тячівського району Владислава Братюка про визнання права власності на спадкове майно – житловий будинок шести дітям із багатодітної сім’ї, мешканцям одного із сіл Тячівського району.

Завдяки позову до суду прокурора міста Ужгорода Івана Штефанюка, неповнолітньому ужгородцю повернуто квартиру в Ужгороді, яка через шахрайські дії злочинців перейшла у власність іншим людям, повідомили  в прес-службі прокуратури Закарпатської області.