Site icon zakarpatpost.net

На Закарпатті суди задовольнили 49 прокурорських позовів на користь дітей

Цього року судами Закарпатської області вже задоволено 49 позовів, заявлених прокурорами на користь дітей. Також прокурори взяли участь у 114 судових справах відстоюючи інтереси дітей.

Зокрема, прокурор Міжгірського району звернувся до суду з позовом про визнання права власності на будинок дитини-сироти, який залишився після смерті його батьків. Богдан Пилип не дозволив охочим скористатися дитячою безпорадністю відібрати у хлопця дах над головою і 23 листопада рішенням Міжгірського районного суду позов прокурора було задоволено – право власності на житловий будинок визнано за неповнолітнім. Це рішення вже набрало законної сили.

За інформацією начальника відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Наталії Кузан, Тячівським районним судом задоволено позов прокурора Тячівського району Владислава Братюка про визнання права власності на спадкове майно – житловий будинок шести дітям із багатодітної сім’ї, мешканцям одного із сіл Тячівського району.

Завдяки позову до суду прокурора міста Ужгорода Івана Штефанюка, неповнолітньому ужгородцю повернуто квартиру в Ужгороді, яка через шахрайські дії злочинців перейшла у власність іншим людям, повідомили  в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Exit mobile version