Прокуратура констатує зменшення об’ємів самовільних рубок на Закарпатті

Внаслідок системної роботи органів прокуратури області та використання повноважень по координації роботи органів державної виконавчої влади, органів державного контролю та правоохоронних органів області у сфері охорони лісових ресурсів у області спостерігається динаміка до зменшення кількості та об’ємів самовільних рубок зменшення кількості та об’ємів самовільних рубок, а саме на 33 % в порівнянні із аналогічним періодом 2011 року.

Органами прокуратури області з початку року порушено 13 кримінальних справ у сфері охорони лісових ресурсів, з яких 12 вже скеровано до суду. Усі вони – за фактами зловживань та недбалого виконання своїх службових обов’язків працівниками державної лісової охорони, що призвели до вчинення правопорушниками незаконних рубок лісу, якими державі заподіяно збитків на загальну суму понад 2 млн. грн.

Із вжиттям заходів розглянуто 61 подання, задоволено 8 прокурорських протестів. Органами прокуратури області складено 3 протоколи про вчинення корупційних правопорушень, які вже розглянуті судом. За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 526 посадовців органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, із яких 520 – органи державного контролю.

Вже відшкодовано до бюджету понад 361 тис. грн. Внаслідок вжитих протягом поточного року органами прокуратури області цивільно-правових заходів, для відшкодування збитків завданих порушенням природоохоронного законодавства у сфері охорони лісових ресурсів до суду заявлено 56 позовів на загальну суму понад  2,4 млн. грн.

Про це  повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.