Ужгородська ялинка – найдешевша в Україні. Та справжня

Серед новорічних ялинок, установлених на центральних площах Києва і обласних центрів, понад половину – штучні.

 Цьогоріч уперше штучною ялинкою прикрашено центр Донецька. Про намір в майбутньому запозичити цей досвід оголосили у Дніпропетровську. Отже екологічне мислення набуває популярності в Україні. Такий висновок зробили власні кореспонденти УКРІНФОРМУ, вивчивши “параметри” головних зелених красунь у вісімнадцяти областях та столиці України.

Кожна з ялинок відрізняється висотою, способом виготовлення (якщо штучні), вартістю та кількістю іграшок. Читачам цікаво буде ознайомитися з інфографікою, яка розповідає про ці відмінності.

 

 Інфографіка Укрінформу. Головні ялинки України. На схемі відображено основні особливості ялинок, встановлених на центральних площах вісімнадцяти обласних центрів та міста Києва. Зокрема, зазначається,що найвищою серед них, є київська. Її висота – 35 м. Найбільш економними у підготовці до свят виявилися закарпатці. Придбання та встановлення головної ялинки Ужгорода обійшлося всього у 1,5 тисячі гривень, на прикраси не витратили жодної копійки, бо всі вони залишилися з попереднього року. Найбільше іграшок – аж 5 тисяч 250 штук прикрашає запорізьку ялинку. Найбільше – від 3,5 до 1 тисячі метрів гірлянд та дюрлайту – використано для прикрашення донецької, вінницької та дніпропетровської ялинок.