Село Щасливе на Мукачівщині стало місцем жахливої трагедії

До чергової частини Мукачівського міськвідділу надійшло повідомлення від 44-річного мешканця села Щасливе, який розповів про те, що на березі лісного потічка знайшов труп свого знайомого, 46-річного Віктора, мешканця цього ж села, який був оголошений безвісти зниклим ще 11 грудня.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. За висновками судово-медичної експертизи стало зрозуміло, що чоловік помер не своєю смертю. Причиною стали цілий ряд важких травм: поєднаної тупої травми голови, грудної клітки, важкої закритої черепно-мозкової травми, набряку головного мозку, множинних переломів ребер. Словом, 46-літньому Вікторові довелось пережити немало болю, аби померти на потічку, неподалік власної хати.

Старшим слідчим Мукачівського МВ капітаном міліції Іваном Немешом було відкрито кримінальне провадження за ст.. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

Пізніше правоохоронцям вдалось з’ясувати, що перед зникненням Віктор зайшов до сусідки, яка 20 літ мешкала у Кіровоградській області. Останні три роки Ганна повернулась до батьківської хати, покинувши на Кіровоградщині чоловіка і трьох дорослих синів. Тут жінка, яка зловживала алкоголем, часто влаштовувала посиденьки. Останнім часом вона співмешкала з Іваном.

Того вечора до жінки приїхав її 19-літній син з Кіровограду. Знайшлась нагода посидіти за столом. Так, за годинку-другу «дружнє» сімейство розпило не один літр вина. Появі сусіда, 46-річного Віктора, господарі не особливо зраділи. Хоча одразу почали частувати спиртним.

Коли на вулиці стало зовсім темно, Іван запросив сусіда вийти на вулицю, нібито на «чоловічу» розмову. Як тоді здалось добряче сп`янілому чоловікові, Віктор чіплявся до Ганни, тож він вирішив поквитатись з ним. На допомогу вийшов син співмешканки. Разом вони почали бити чоловіка, який одразу і не зрозумів: за що?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Били, розпалені алкоголем чоловіки, і руками і ногами, до того часу, поки Віктор не стих. Усвідомивши, що накоїли, Іван з пасинком вирішили замаскувати сліди злочину, відтягнувши закривавлене тіло до потічка. Там Тіло вони притрясли листям та гіллям, аби односельчани випадково не натрапили на вбитого чоловіка.

Протверезівши, наступного дня 19-літній Ігор терміново повернувся до Кіровограду. За дивним збігом обставин, через кілька днів після гучних посиденьок та від`їзду сина, Ганна помирає від цирозу печінки…

Хтозна, коли б стало відомо про вбивство Віктора, якби Іван не вирішив надійніше заховати тіло. За цим заняттям його і помітила сусідка. Чоловік, правда, почав виправдовуватися, мовляв, знайшов зниклого односельця. Про подію дізналася міліція. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження. Триває досудове розслідування обставин злочину.

Старший із нападників – Іван, затриманий за підозрою у вчиненні вказаного злочину і обрано запобіжний захід тримання під вартою. Молодший – Ігор переховується, його розшукують правоохоронці.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

https://zakarpatpost.net