Експерти назвали ТОП-10 найбільш незатребуваних професій в 2013 році

Експерти ринку праці України склали перелік з 10 професій, в яких країна буде потребувати менше всього. За словами експерта Германа Овчаренко, на першому місці металурги. Також постраждають працівники машинобудівної галузі.

Без роботи можуть залишитися і представники банківської сфери, у яких вже є досвід 2008 року, коли знизився обсяг видачі кредитів.

Похвилюватися доведеться і страховикам – вони тісно пов’язані з банківськими послугами та кредитуванням, підкреслює Герман Овчаренко.

Експерти ринку праці включили в ТОП-10 працівників готелів і ресторанів, а також адміністративний персонал: секретарів і офіс-менеджерів, референтів, помічників директорів і кадровиків.

Також в даний момент проблеми з працевлаштуванням переживають економісти, бухгалтери і юристи. Спостерігається зниження запитів з боку роботодавців в таких сегментах, як робочий персонал, транспорт, логістика, маркетинг і реклама.

Але не все так погано, стверджує Овчаренко. За останні кілька місяців кількість вакансій збільшилася на 17%. Найбільше користувалися попитом медичні працівники, фармацевти, менеджери з продажу, продавці-консультанти, ТОП-персонал, будівельники і дизайнери.

Найбільш затребувана на сьогоднішній день сфера – це Інтернет та телекомунікації й зв’язок.

http://tsn.ua/