Санта Клаус отримав від українців близько 10 тисяч листів

Майже 10 тисяч листів з України отримали в офісі Санта Клауса у Лапландії на Новий рік та Різдво.

В Лапландію Санта Клаусу – цієї адреси достатньо, щоби ваші листи потрапили до Головного поштового відділення Санти. Щороку  тут отримують більше, ніж півмільйона листів.

У сортувальному куточку поштові ельфи розподіляють листи по країнах. Окрема корзинка є й для послань з України.

“Ми, ельфи, розуміємо багато мов. Не всі, звичайно, але дуже багато. Листи з України та Росії, які ми тут збираємо, в нас читає ельф із Казахстану. Але, ясна річ, що Санта Клаус розуміє усі мови”, – розповідає поштовий ельф Санта Клауса Гайді.

Скільки листів цього року тут отримали з України, на пошті ще не рахували. Візьмуться до цього після свят. На око, кажуть – до десяти тисяч. А бувають роки, коли лапландського Санту буквально засипають листами з України.

“Листи з вашої країни відрізняються від послань з західної Європи. З України нам пишуть трошки старші люди. Дівчата часто загадують бажання зустрітися із хлопцем своєї мрії. Або, якщо хлопець вже є, вони загадують, щоби він освідчився”, – говорить Гайді.

Крім листів з України, на пошті часто можна зустріти і самих українців. Наталя разом із дітьми та друзями щойно відвідали Санту, а тепер у його поштовому відділені пишуть листи родичам. На кожній такій листівці стоятиме спеціальна печатка Санти.

“Ну надзвичайно приємно. Ми перший раз, і дійсно – відчула себе маленькою дівчинкою, що казки збуваються, що такі казкові герої є – надзвичайно приємно”, – розповідає туристка Наталія Бутенко.

Казкові герої – ельфи – не лише допомагають Санті читати послання з усього світу. Вони ж на цій пошті зустрічають відвідувачів, допомагають обрати листівку, продають конверти та поштові марки і щоразу пояснюють особливості саме цієї пошти. Попри те, що сьогодні у Фінляндії новорічні та різдвяні свята завершуються, у містечку Санта Клауса робота тільки починається. Весь рік тут читатимуть листи, що назбиралися.

tsn.ua