У Виноградові пройшов різдвяний концерт органної музики

8 січня у Виноградівському костелі Святого Франциска відбувся різдвяний концерт органної музики заслуженої артистки України Етелли Чуприк.За останні півроку це вже другий виступ відомої піаністки перед земляками.

До речі, за всю музичну кар’єру це і другий концерт Етелли Чуприк у храмі,  вона назвала його своєрідною службою Божою. Адже у цей день тут прозвучали не лише відомі колядки, твори Іоана Себастяна Баха, але й власні імпровізації виконавиці, звернені  до Бога.

Вдячними слухачами органної музики стали представники влади, депутатського корпусу, інтелігенції, а також Генеральний консул угорського консульства в Берегові Іштван Товт. А нагородою для заслуженої артистки стали пишні букети квітів  і тривалі рукоплескання публіки.

Варто зазначити також , що органи у Виноградові з’явилися ще в 16-му столітті. З того часу вони є тут невід’ємною частиною католицького обряду. Та за тоталітарного режиму  «короля інструментів» у костелі Вознесіння  безжалісно зруйнували. Нинішній орган місцеві католики отримали лише кілька років тому як подарунок монастирю францисканців від мукачівської церкви Святого Мартина.

Новини Виноградівщини