До Землі наближається астероїд

У 2036 році небесне тіло може зіткнутися із Землею.

Цьогоріч цей потенційно загрозливий Землі астероїд під назвою Апофіс пролетить в середу о 17:43 на відстані 14,46 мільйонів кілометрів від планети, – інформують http://ria.ru

300-метровий астероїд Апофіс (2004 MN4) привертає велику увагу, оскільки він поки що є найсерйознішою відомої космічною загрозою для Землі. У квітні 2029 року це небесне тіло пройде від нашої планети на відстані лише близько 36 тисяч кілометрів, тобто на висоті орбіт геостаціонарних супутників.

Опинившись в безпосередній близькості від Землі, Апофіс може змінити свою орбіту так, що при наступному зближенні з планетою в 2036 році може зіткнутися з нею.

Наближення астероїда до Землі у 2013 році можна безкоштовно переглянути на сайті Slooh.com, де його переміщення фіксуватиме спеціальна камера.

Раніше повідомлялося, що російські вчені планують відправити до астероїда Апофіс автоматичну дослідну станцію, яка залишить поруч з ним штучний супутник-радіомаяк, що дозволить з високою точністю визначити орбіту астероїда і з’ясувати, наскільки велика загроза його зіткнення із Землею.

http://tsn.ua