На розчистку закарпатських доріг під час снігопадів виділено 52 одиниці техніки

У четвер, 10 січня, під керівництвом першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Ігоря Свища відбулося засідання обласного штабу з координації дій місцевих органів виконавчої влади, обласних установ, відомств та організацій для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами у зимовий період.
За даними Закарпатського гідрометцентру, в області сніжитиме ще три доби, на дорогах – ожеледиця. Опісля, синоптики прогнозують потепління і припинення опадів.

Як розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Заєць, на розчистку доріг краю виділено 52 одиниці техніки. З початком снігопадів на дороги області виїхало ще 6 одиниць. Сьогодні на 5-ти гірських перевалах з 6-ї години ранку дороги чистили 6 транспортних засобів. Проїзд на перевалах забезпечено. Наразі Служба автомобільних доріг має 10-денний запас солі, 20 тисяч літрів дизельного пального та 15 тисяч – бензину.

За інформацією заступника начальника управління праці та соціального захисту В’ячеслава Микульця, цієї зими зафіксовано 4 випадки обмороження. З них 2 – вже у новому 2013 році. Сформовано запаси їжі, води та медикаментів для соціальних установ краю. При територіальних центрах соціального обслуговування у районах діють їдальні для безхатченків та всіх, хто потребує допомоги.

Закарпатські МНС-ники до негоди теж підготувалися. Уся техніка готова до роботи, нещодавно отримано запас пального, який буде використано в разі виникнення надзвичайних ситуацій, – повідомили  у прес-центрі Закарпатської ОДА.