Уряд вирішив звільнити майже 6 тисяч податківців і митників

Після того як податківців і митників об’єднали в Міністерство доходів і зборів, уряд вирішив звільнити майже 6 тис. збирачів податків з 71 тис., тобто кожного 11-го.

У Кабміні кажуть, що частину роботи в міністерстві будуть виконувати комп’ютери. “Мінімально необхідна кількість чиновників і зміцнення штату фахівців, які працюють з платниками – ось ключові завдання при створенні відомства”, – заявив міністр Олександр Клименко.

“Полетять голови таких, як я, звичайних інспекторів з зарплатою у 2 тис. грн, а начальство, яке при зв’язках, залишиться. Перейменують себе в ревізорів – і все, а нам іди або в міліцію, або в бухгалтери. А у мене немає навіть заощаджень на “чорний день”, – розповіла “Сегодня” один податковий інспектор.

– Зараз небезпечно запізнитися на роботу на 5 хвилин, не кажучи про те, щоб на день народження принести колегам пляшку шампанського. Сказали, що якщо побачать з алкоголем на роботі – звільнять”.

Митники кажуть, що поки в невіданні – чи шукати роботу, чи не реагувати на побоювання колег. Офіційно в Міністерстві доходів і зборів кажуть, що різкого скорочення не буде, а без роботи можуть залишитися як звичайні працівники, так і начальство – наприклад, ліквідують посаду одного із заступників митниці.

До цього додають, що кандидатом на виліт співробітник може стати, навіть якщо закурить на території відомства. “Всі співробітники пройдуть тестування. До всіх буде індивідуальний підхід”, – сказав співробітник прес-служби відомства Андрій Соколов.

Нагадаємо, Клименко заявив, що в результаті об’єднання податкової та митної служб у єдину структуру Міністерства доходів і зборів України чисельність працівників цих відомств скоротиться на 5,8 тис. осіб (8,2%).

http://tsn.ua