Цьогоріч фінансувати швидку допомогу буде обласний бюджет

У п’ятницю, 11 січня, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида зустрівся із головами райдержадміністрацій. Питання, що розглядалися під час наради, стосувалися роботи системи швидкої роботи та формування місцевих бюджетів області.

Як відомо, з першого січня 2013 року фінансування швидкої допомоги здійснюється за рахунок обласного бюджету. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Романа Шніцера, з державного бюджету вже виділені гроші на медикаменти, усі карети швидкої допомоги будуть забезпечені повним набором необхідних препаратів. Також головний медик краю наголосив на необхідності покращення матеріальної бази ШМД. Зокрема, у районах повинні бути виділені комфортні приміщення для розташування станцій швидких допомог.

Олександр Ледида розповів, що рішення про фінансування системи швидкої допомоги з обласного бюджету дозволить значно покращити якість надання медичних послуг у районах. Адже медична допомога не може залежати від економічного стану того, чи іншого району – відтепер фінансування швидких проводитиметься з обласного бюджету рівномірно між усіма районами області.

Щодо бюджетів області, то начальник фінансового управління Закарпатської облдержадміністрації  Петро Лазар повідомив, що у краї прийняті всі місцеві бюджети у законодавчо встановлені терміни.

Про це  повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.