Димитрій Сидор не з’явився в суді по Сойму підкарпатських русинів

Призначене на 11 січня в Закарпатському окружному адміністративному суді судове засідання щодо позбавлення реєстрації асоціації “Сойм підкарпатських русинів” пройшло без участі відповідача.

Головував на засіданні суддя Гаврилко С.Є.

Наступне засідання призначене на понеділок 28 січня.

Як раніше повідомляв прес-центр СБУ, через органи юстиції Службою ініційовано процес зняття з реєстрації у судовому порядку громадських об’єднань, які своєю діяльністю створюють загрози основам національної безпеки України.

Зокрема, за виявленими фактами порушень законодавства про об’єднання громадян до Головного управління юстиції в Закарпатській області СБУ надіслані матеріали для прийняття рішення про примусовий розпуск у встановленому законом порядку асоціації “Сойм підкарпатських русинів”.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 18 жовтня 2012 року в м. Києві Вищий спецiалiзований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ залишив без змін вирок, винесений очільнику Сойму Димитрію Сидору.

Раніше, 19 березня, в Ужгороді відбулося завершальне судове засідання у кримінальній справі №499 за ч. 1 ст. 110 КК України “посягання на територіальну цілісність і недоторканість України”, порушеній проти протоієрея УПЦ Московського патріархату о. Димитрія Сидора слідчим відділ УСБУ в Закарпатській області ще 5 грудня 2008 року. Суддя Закарпатського апеляційного суду Іван Стан оголосив вирок – три роки позбавлення волі з відтермінуванням виконання вироку на 2 роки. Саме стільки, скільки вимагав прокурор. Також Димитрія Сидора зобов’язано сплатити штраф у сумі 1840 гривень. Додатково покарання обмежувало засудженого у закордонних поїздках і зобов’язувало повідомляти про зміну місця проживання.

Д.Сидора судили за те, що він як представник Сойму підкарпатських русинів звертався до Росії з проханням визнати незалежність Підкарпатської Русі від України.

http://zakarpattya.net.ua