Чопські прикордонники затримали псевдогромадянку Швейцарії

Нещодавно прикордонниками відділу «Чоп», в ході здійснення прикордонного контролю потягу сполученням «Москва-Братислава», було звернуто особливу увагу на громадянку, яка надала прикордонникам для перевірки паспортний документ громадянки Швейцарії. ході здійснення ідентифікації особи, проведення інтерв’ювання та перевірки паспортного документа, було встановлено, що паспорт справжній, підробок не містить, але належність його даній особі ставилася під питання.

Як в подальшому вдалось з’ясувати прикордонникам, швейцарка насправді є громадянкою Демократичної Республіки Конго і кордон до Євросоюзу намагалась перетнути з використанням чужого паспортного документа, який був їй надісланий одним з родичів, що проживає у Швейцарії. Мовляв, наявністю родичів у Європі їй було би легше підтвердити підстави подорожі. Але прикордонники вивели її на «чисту воду», оскільки і за віком, і за зовнішнім виглядом (антропометричними даними) відмінність фото у паспорті з особою-пред’явником була досить значною.

В подальшому, за результатами ряду проведених представниками Держприкордонслужби заходів, особу правопорушниці було встановлено та за рішенням суду притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді адміністративного арешту терміном 10 діб з подальшим поверненням її до країни походження, – повідомили  в прес-службі Чопського прикордонного загону.