МНС Закарпаття повідомляє

Підрозділами Територіального управління МНС у Закарпатській області протягом доби для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 5 виїздів, з них один виклик виявився хибним.

Загиблих та травмованих людей упродовж доби не зафіксовано.

Щодо обстановки з пожежами

14.01.2013 о 04:30 пожежа в господарській будівлі пансіонату, за адресою: В.Березнянський район, с. Вишка. Пожежею повністю знищено будівлю та майно. Прямі збитки та причина пожежі встановлюються.

14.01.2013 о 11:55 поступило повідомлення від водія, громадянина 1965 року народження, що за адресою: м. Хуст, вул. Міська, 1 маршрутний автобус «Еталон» (Рахів –Ужгород), під його управлінням, застряв на місці аварійного витоку води з міської водомережі. В автобусі знаходилося 8 пасажирів. На місце події направлено чергове відділення ДПРЧ-10 м. Хуст, вказаний автобус відбуксировано і забезпечено його подальший рух.

Пошуково – рятувальні роботи на горі Темнатик Воловецького району.

14.01.2013 продовжувалися пошуково-рятувальні роботи громадянина Чеської Республіки, який 10.01.2013 орієнтовно пішов у напрямку гори Темнатик Воловецького району і не повернувся.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 112 осіб та 14 од. техніки.

Загалом, задіяними силами проведено наступну роботу:

– обстежено 230 дворогосподарств смт. Воловець, с. Гукливий, с. Яблунів Воловецького району;

– обстежено територію підніжжя гори Темнатик загальною площею близько 310 гектарів;

– обстежено територію хребтів гір Темнатик, Плай, Великий Верх загальною площею близько 250 гектарів;

– направлено запит до Прикордонної служби щодо підтвердження мети, часу і місця пересікання вищезазначеним громадянином кордону.

Пошуково – рятувальні роботи на горі Гимба Міжгірського району.

О 15:10 14.01.2013 здійснено спуск з гори Гимба до с. Березники Свалявського району Закарпатської області загиблого громадянина 1986 року народження, мешканця м. Київ.

Після проведення першочергових оперативних заходів, у відношенні смерті громадянина, працівниками Свалявського РВ по обслуговуванню Свалявського і Воловецького районів УМВС України в Закарпатській області, його тіло доставлено у морг центральної районної лікарні м. Свалява Закарпатської області. Розтин для проведення судово-медичної експертизи з встановлення причини смерті попередньо заплановано на 15.01.2013.

Стан проїзду на автодорогах та перевалах Закарпатської області

Температура повітря на перевалах: Латірському (-4°), Абранському (-3°), Яблунецькому (-6°), Ужоцькому (-2°), Торунському (-4°). Покриття автодоріг місцями сніжне, місцями мокре, проїзд забезпечений. На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття місцями сніжне, місцями сухе, проїзд забезпечений.

Проїзд на автошляхах області забезпечують працівники та техніка ДП „Закарпатський облавтодор”.

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 25 виїздів та виходів, в ході яких врятовано 25 осіб, які потрапили у небезпеку в горах, 22 особам було надано невідкладну долікарську допомогу.

ТУ МНС у Закарпатській області