На Закарпатті “об’єдналися” митники з вченими

Фахівці Чопської митниці спільно з науковцями УЖНУ уклали довідник для громадян. Видання під назвою «Порядок митного оформлення товарів та речей громадян» нещодавно вийшло в світ у видавництві «Говерла».У довіднику зібрані матеріали, що стосуються митного оформлення товарів і предметів, які переміщують через митний кордон України наші співвітчизники та іноземні громадяни.

Широкий діапазон інформації та її актуальність (у видані використано законодавство з урахуванням останніх нововведень) мають практичне значення для громадян, які планують ввозити або вивозити за межі митної території України товари, валюту, транспортні засоби та особисті речі.
Значну увагу у довіднику приділено порушенням митного законодавства. Зокрема, роз’яснено повноваження митних органів щодо виявлення, документування та здійснення провадження в таких справах, охарактеризовано основні типи правопорушень, види адміністративних стягнень та порядок їх застосування.

За словами укладача довідника, начальника відділу правового забезпечення Чопської митниці Лілії Дорофеєвої, видання покликане допомогти нашим співвітчизникам та гостям країни уникнути неприємних несподіванок при перетині кордону України. Окрім того, «Порядок митного оформлення товарів та речей громадян» стане корисним посібником для студентів, які вивчають адміністративне та митне право у вищих навчальних закладах.

У електронному вигляді з повним текстом «Порядку митного оформлення товарів та речей громадян» можна ознайомитися на офіційному сайті Чопської митниці у рубриці «інформація для громадян».

За матеріалами прес-служби Чопської митниці