Нелегали долали Закарпаття за допомогою Google maps

Минулими вихідними прикордонники Чопського загону затримали чергових нелегалів, що прагнули дістатись до ЄС.У даному випадку відмінно спрацювали прикордонники відділу «Гута», які затримали двох незаконних мігрантів, що прямували до Словаччини через ділянку вказаного підрозділу.

У результаті виявлення на підступах до державного рубежу слідів двох невідомих осіб, вартові кордону спрацювали миттєво. Після якісно проведених пошукових заходів, із залученням службового собаки, вже за 15 хвилин прикордонним нарядом було затримано двох чоловіків без документів, що посвідчують особу. Затримані «відрекомендувались» громадянами Республіки Молдова і підтвердили прикордонникам свої наміри незаконно потрапити до однієї з країн Європейської Співдружності «в зв’язку із скрутним матеріальним становищем на Батьківщині». «Мандрівники» також зазначили, що для прокладання маршруту скористались інтернет-сервісом Google maps та звичайним компасом.

Правопорушників було доставлено до підрозділу з метою з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Наразі вони очікують рішення суду, який і визначить міру покарання за вчинене правопорушення, – повідомили  в прес-службі Чопського прикордонного загону.