Сьогодні – ідеальний день, щоб впасти у депресію

Учені з британського Університету Кардіффа визнали сьогоднішній день, 16 січня, найдепресивнішим у році.

Експерти пояснюють, що згідно розробленою ними “Формулі щастя”, цього дня англійці та інші європейці відчують післяріздвяний та післясвятковий смуток, який наштовхне їх на думку про те, що найближчим часом їх чекає мало приємного.

Серед головних причин поганого настрою експерти називають холодну погоду, борги, що накопичилися, і неоплачені рахунки, а також факт того, що до заробітної плати за січень залишається ще два тижні. “Всі ці чинники і роблять 16 січня найсумнішим робочим днем у році”, – упевнені учені.

Вони відзначають, що люди, які люблять свою роботу, справляються з депресією набагато успішніше, ніж ті, хто працює без задоволення. Дата “найсумнішого дня в році” була вперше визначена вченим Кліффом Арналлом.

Математична формула нещастя, виведена ученим, складається з шести елементів: погода; борги; показник часу, що пройшов після Різдва; показник часу, що пройшов з моменту, коли людина дала собі новорічні обіцянки; низька мотивація, відчуття необхідності ухвалення негайних рішень.

http://tsn.ua