Ужгородські активісти два тижні виготовлятимуть годівнички

Перша партія виробів уже в суботу висітиме у дворах Ужгорода. До акції «Ужгород для пернатих» можуть приєднатися усі охочі.
Члени соціально-природничої громадської організації «Екотон» протягом двох тижнів виготовлятимуть з підручних матеріалів годівнички та шпаківні, котрі активісти розвішуватимуть по Ужгороду.

Першу частину планують розмістити цієї суботи у дворах, де біологи спостерегли найбільшу кількість птахів. «Екотонівці» запрошують приєднатися до заходу всіх небайдужих мешканців міста. Годівнички можна виготовити у себе вдома з різноманітних матеріалів за кількома схемами, або ж приєднатися до членів організації і допомагати їм у роботі, попередньо з ними зв’язавшись за контактами, поданими нижче.

Також учасники «Екотону» чекають на допомогу ужгородців безпосередньо у суботу, 19 січня, коли розвішуватимуть годівнички. Важливою буде і інформація про місця зимівлі наших птахів у дворах та парках.

«У нас люди здебільшого байдужі до братів менших, та коли один сусід сипатиме крихти у годівничку чи годуватиме вуличну кицьку, то і інші потроху-потроху, та й підтягнуться, – стверджує біолог Юлія Зізда, організатор «Екотону». – Зараз головне – почати роботу, розвісити годівнички з кормом по місту, можливо, навіть зі слоганами, щоб ужгородці бачили, що не всім байдуже. А далі ми будемо провіряти уже готові об’єкти, залучати городян до підгодівлі – адже крихти зі столу чи небагато злаків нікого біднішим не зроблять, а ось тваринам допоможуть».

Довідка

Громадська організація «Екотон» запрошує всіх небайдужих до участі в акції «Ужгород для пернатих». Контакти:
Тел.:  099-97-29-387  – Мирослав,  093-76-05-880  – Юлія,  066-88-41-510  – Арпад;
E-mail: julcha@ua.fm

Вероніка Брудк,  Зелене Закарпаття