Ректорат УжНУ й історичний факультет переносять

Ряд господарських питань та проблем підняв ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук під час засідання ради ректорату цього тижня. Водночас керівник запропонував шляхи виходу із кризової ситуації.Практично у всіх корпусах (за виключенням окремих будівель) збереглася верхня розводка опалення з централізованих котелень. Там, де встановлювалися нові котли (в основному неекономні електричні), використовували невластиву для автономних котелень розводку і систему теплозабезпечення у корпусах.

«Тобто спостерігаємо колосальну неефективність і неповороткість системи енергозабезпечення університету. А без неї ми будемо паралізовані і годі буде говорити про якість знань чи інші завдання, поставлені перед навчальним закладом. Адже річні витрати на енергозабезпечення УжНУ на сьогодні становлять більше 10 мільйонів гривень. Тому гостро постає необхідність модернізувати електро- та теплозабезпечення університету», – каже ректор.

Найбільш болючим питанням, за його словами, є корпус колишнього економічного факультету. Професор Ф. Ващук прокоментував: «Це одна з найбільш впізнаваних будівель УжНУ, проте насправді найгіршого об’єкту у господарському плані немає. Упродовж 21-го року там нічого не робилося – не замінений жодний провід, не кажучи про серйозніші заходи. Якщо нічого не міняти – на університет чекає техногенна катастрофа, про що я говорив вже давно. І першою ластівкою став колапс на теплотрасі, яка йшла від котельні, розташованої на відстані… понад 2 км від самої будівлі. Днями ця теплотраса одразу у кількох місцях вийшла з ладу у зв’язку зі зношеністю – частина обладнання просто прогнила».

Наразі прийнято рішення, що економісти переселяться до міжнародників, а історичний факультет (з меншою кількістю працівників та студентів) перемістять у приміщення колишнього економічного.

Тут же розмістять представницький археологічний музей, музей стародруків та музей університету. Відтак, зрозуміло, чому поряд працюватиме саме історичний факультет.

Також, як стало відомо, на базу економічного факультету перенесуть і структуру ректорату. Таким чином поряд з ОДА розміститься представницька й адміністративна частини університету. Тут зустрічатимуть делегації, показуватимуть їм надбання вишу.

Джерело:  За матеріалами з сайту УжНУ