Закарпатська опозиція відзначила День соборності та закликала підтримати акцію непокори Юлії Тимошенко

22 січня опозиція відзначила День Соборності на площі Театральній в Ужгороді. В акції взяли участь керівники та активісти районних організацій, що входять до об’єднаної опозиції «ВО «Батьківщина», а також представники «Свободи» і «Удару». Розгорнувши величезний Державний Прапор, сотні голосів в унісон виконали Гімн України.

Живим ланцюгом з жовто-блакитною стрічкою були символічно об’єднані закарпатці, лівий та правий береги Ужа, Схід та Захід – всі українці й українські землі.

Головна мета дійства – об’єднати українців під національним синьо-жовтим стягом, та показати куди хоче прямувати Закарпаття і Україна. Опозиціонери впевнені, що в 2013 році Україна має реальний шанс підписати поглиблену угоду з ЄС. Натомість теперішнє керівництво країни робить усе, щоб зірвати запланований на цей рік саміт «Україна – ЄС» й тягне державу до Митного союзу.

Нагадаємо, що однією з умов для співпраці з ЄС є звільнення політичних в’язнів, натомість зараз влада намагається зробити ув’язнення Юлії Тимошенко довічним.

Заступник голови «Батьківщини» Юрій Фекете повідомив про початок збору підписів в підтримку акції непокори Лідера опозиції – Юлії Тимошенко. Вже сотні закарпатців підставили свій підпис, тим самим висловивши підтримку діям Юлії Тимошенко.

На мітингу також виступив заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло.

Голова обласної «Батьківщини» – Олександр Кеменяш, та голова фракції «Батьківщини» в Закарпатській області Антон Ліврінц взяли участь у заходах опозиції в Києві, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина».

https://zakarpatpost.net