Процедура банкрутства не позначиться на діяльності “Закарпатгазу”

ПАТ «Закарпатгаз», незважаючи на порушену Господарським судом Закарпатської області справу про банкрутство, працює стабільно, здійснюючи свої функції у повному обсязі.

«Ми працюємо у звичному режимі, забезпечуючи населенню Закарпаття безперебійне та безаварійне газопостачання і необхідні послуги з газифікації, – повідомив голова правління ПАТ «Закарпатгаз» Віталій Шатило. – Господарська діяльність підприємства протягом року, що минув, не зазнала жодних негативних змін. Навпаки нам вдалося в порівнянні з 2011 роком на 14,7 млн. м  куб збільшити реалізацію голубого палива для населення».

Під час дії Закону «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу», підприємство здійснювало погашення вимог перед кредиторами із використанням механізмів, передбачених зазначеним законодавчим актом. Оскільки дія цього Закону припинена з 1 січня 2013 року, «Закарпатгазом» будуть вжиті заходи для погашення боргів перед кредиторами, в т.ч. перед ДП «Укртрансгаз» в загальному порядку, що дозволить припинити провадження у справі про банкрутство.

Тож ПАТ «Закарпатгаз», наголосив керівник підприємства, продовжує виконувати у повному обсязі зобов’язання та контракти і безперебійно постачати голубе паливо споживачам регіону. Єдина підтримка, за якою товариство звертається до абонентів – дотримання дисципліни стосовно сплати за послуги газової компанії, аби  останній не довелося  позбавляти споживачів такого необхідного у зимовий період тепла.

Як уже повідомлялося, з 1 січня 2013 року закінчився мораторій на порушення справ щодо банкрутства підприємств паливно-енергетичного комплексу. Вже 2 січня 2013 року ДК «Укртрансгаз» ініціював порушення справи про банкрутство ПАТ «Закарпатгаз». Цей судовий процес проходить у рамках чинного законодавства і на діяльність ПАТ «Закарпатгаз» не вплине.

www.zakgaz.com