Прокуратура подала апеляцію на рішення господарського суду, який визнав законним відчуження «Корони»

23 січня прокуратурою міста Ужгорода подано апеляційну скаргу на рішення господарського суду Закарпатської області від 10.01.2013, яким визнано законним відчуження комплексу «Корона». 

Підставами для апеляційного оскарження судового рішення є порушення норм матеріального та процесуального права в частині оцінки та дослідженні доказів під час розгляду справи в суді, в тому числі відповідність вимогам діючого законодавства об’єкта, способу та порядку приватизації вбудованих приміщень за адресою пл. Театральна, 5, 7.

Позиція прокуратури в цьому питанні принципова: комплекс з продажу «Корони» необхідно визнати недійсним, адже відбувся з порушенням вимог Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» та Порядку продажу об’єктів малої приватизації шляхом викупу, на аукціоні (в тому числі за методом зниження ціни, без оголошення ціни), за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, затвердженого Наказом Фонду державного майна України.

До того ж, прокуратурою міста Ужгород вже відкрито два кримінальні провадження, які безпосередньо стосуються незаконних дій навколо «Корони».

Перше : за фактом порушення процедури приватизації вказаного об’єкту нерухомості. Прокуратурою міста Ужгорода проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Встановлено, що керівництво Ужгородської міської ради при продажу «Корони» не оцінило одну з будівель площею понад 1000 м.кв.

Друге: передбачене ч.1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення – карається позбавленням волі на строк до трьох років) стосовно службових осіб Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради.

Прокуратура міста Ужгорода встановила, що не зважаючи на заборону суду вчиняти будь-які дії щодо укладення договору купівлі-продажу та реєстрації права власності на комплекс «Корона», службові особи Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради прийняли рішення про оформлення права власності на підвальні приміщення даного комплексу загальною площею понад 85 кв.м.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

https://zakarpatpost.net