Українець бідніший за швейцарця у понад 200 разів

Німецька страхова компанія Allianz Global (Мюнхен) опублікувала рейтинг статків громадян найбагатших і найбідніших країн.

Для складання рейтингу аналітики компанії відібрали 52 країни світу, чий ВВП разом складає 90% загального світового валового продукту. Найбагатшими другий рік поспіль стали швейцарці – їхнє особисте багатство оцінюється приблизно в 207 тисяч євро. На другому місці в рейтингу – Японія, громадяни якої володіють в середньому 93 тис. євро, у США – 90,4 тисячі євро.

Далі у списку – громадяни Бельгії і Нідерландів, по 68,5 і 61,3 тисячі євро на душу населення, відповідно. Найбіднішими в опублікованому дослідженні виявилися жителі Індонезії (467 євро), Казахстану (539) та Індії (643). Варто зазначити – німці вважають, що рівень добробуту громадян найшвидше зростає у країнах Східної Європі, за ними йдуть держави Латинської Америки та азіатські ринки. У Росії доходи населення становлять більше 1,5 тисячі євро, це на одному рівні з Литвою – 1,4 тис., Колумбією – 1,56 тис. та Туреччиною – 1,66 тис. Багатство українця оцінили у 928 євро у середньому.

tsn.ua