Михайло Болотських: Повені на Закарпатті не буде!

На сьогодні у Закарпатській області немає передпаводкової ситуації. Про це під час брифінгу сказав Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

“Що стосується цієї інформації, то вона не підтвердилась. Сьогодні мені доповідали звідти, все поки що знаходиться у тих нормах, які були, але якщо зміниться температурний режим, якщо розпочнеться різке потепління – проблеми будуть.

Тому, у нас у всьому регіоні сконцентрована достатня кількість засобів, які дозволяють провести евакуацію населення з тих районів, де є загроза паводку, а також відповідна інженерна техніка”, – наголосив М.Болотських.

Нагадаємо, на Луганщині вже закрили рух трьома мостами. Дороги до них розмило і водіям доводиться їздити об’їзними шляхами. Також складно проїхати місцевими дорогами на Миколаївщині, Хмельниччині та Полтавщині.

Тим часом, синоптики на сьогодні прогнозують туман та вітер. Видимість на автошляхах не перевищуватиме 500-от метрів. На дорогах, крім південної частини, – ожеледиця. Рівень води у річках через потепління може піднятися до двох з половиною метрів.

Рятувальники МНС вже ліквідовують наслідки паводків у Криму, Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Зараз там затоплені 500-т житлових будинків та понад три тисячі садиб.

УНН