На Міжгірщині провели конференцію спілки художників “Карпатські кольори”

21 січня відбулася звітньо-виборча конференція спілки художників «Карпатські кольори» Міжгірського району. Засідання розпочав голова спілки – відомий на теренах Закарпаття майстер пензля Шиндра В.В. , який окреслив здобутки спілки та проблеми які виникали в діяльності митців у 2012 році.

Позитивом є вихід презентації робіт членів спілки на обласний та загальнодержавний рівень. У звітному періоді проведено 12 пленерів у різних куточках Міжгірщини. На 2013 рік заплановано велику кількість пленерів з охопленням географічно-художніх перлин верховини та залученням великої кількості митців.

Запрошений на форум голова районної ради Іван Ярема запропонував надати допомогу в організаційному та інформаційному висвітленні діяльності членів спілки. Проблему необхідності приміщення для представлення робіт творчих людей району можна буде вирішити при реконструкції районного будинку культури, яка повинна розпочатися в цьому році і в проекті якої передбачений виставковий зал. Іван Васильович також висловив необхідність залучення до співпраці Асоціації туристичних баз Міжгірщини та підприємств, установ,організацій району.

Голова районної ради запропонував в найближчий час провести спільну зустріч з представниками райдержадміністрації, відділу культури,спілки художників для обговорення та розроблення програми підтримки спілки художників Міжгірщини,в якій необхідно відобразити підтримку всіх напрямків творчості жителів району(ткацтво,вишивання,різьба по дереву,скульптура).

За вагомий внесок в популяризацію краю та творчі досягнення, грамотами районної ради нагороджені – Павлович Юрій Юрійович, Бізоня Іван Томович, Сенько Василь Михайлович.

Також на звітно-виборчій конференції розглядалося питання переобрання голови спілки художників «Карпатські кольори». За одностайного рішення присутніх головою було переобрано Шиндру Василя Васильовича. Про це  повідомили в прес-службі Міжгірської райради.