В Ужгороді пройшла конференція у рамках проекту “Кордони очима людей”

У четвер, 24 січня, в Ужгороді розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Методологія та інструментарій соціологічного аналізу транскордонного співробітництва».

Вона відбувається у рамках проекту «Кордони очима людей», який реалізовується на території 4 країн: Україна (Закарпатська область), Угорщина, Румунія, Словаччина. Розпочато проект у червні 2012 року, а завершити його заплановано в травні 2014-го.

— Його мета – вивчити за допомогою соціологічних опитувань думку мешканців прикордонних територій щодо процесів, які відбуваються на кордонах. Хочемо побачити транскордонну співпрацю, всі її плюси та мінуси, так би мовити, очима простих людей, — зауважив координатор проекту, директор Інституту транскордонного співробітництва Сергій Устич.

На конференції, яка тривала 2 дні, йшлося й про особливості аналізу економічної складової транскордонного співробітництва, методи дослідження соціальних проблем Карпатського Єврорегіону. Були заслухані доповіді кандидата історичних наук, заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Приходька та директора Закарпатського регіонального центру інвестицій і розвитку Василя Матія.

Джерело: Новини Закарпаття