Прокуратура взялася за депутатку-хабарницю

Депутату Ужгородської міської ради Марії Зілгаловій, згідно нового кримінального процесуального кодексу прокурор області вже оголосив про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.

СУ УМВС України Закарпатській області вже внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення депутатом Ужгородської міської ради Марією Зілгаловою, кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара у великому розмірі поєднане з вимаганням – карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна).

Встановлено, у грудні минулого року ужгородський підприємець звернувся по допомогу у вирішенні питання до депутата міської ради Марії Зілгалової. Остання, яка до того ж є членом постійно діючої комісії з питань раціонального використання земельних ресурсів міста Ужгорода, запевнила підприємця, що без надання хабара в сумі 5000 доларів США за її сприяння у вказаному питанні, він не зможе отримати погодження на приватизацію земельної ділянки під належними йому будівлями в м. Ужгороді по вул. Фединця.

Відтак, підприємець погодився на її умови і 26 грудня 2012 року депутат Зілгалова отримала з його рук першу частину хабара – 1 тис.дол. США., за які жінка забезпечила отримання позитивного висновку комісії з питань раціонального використання земельних ресурсів м. Ужгорода та затвердження на сесії Ужгородської міської ради 28.12.2012 рішення про передачу підприємцю у приватну власність земельної ділянки.

24 січня депутат Зілгалова зустрілась з підприємцем задля отримання усієї суми «заробленого». У салоні автомобіля ужгородського підприємця, біля торгового центру «Люксор» по вул. Фединця Марію Зілгалову затримали працівники органів внутрішніх справ при отриманні 4 тис. дол. хабара. До жінки було обрано запобіжний захід у вигляді тримання в ІТТ Ужгородського МВ УМВС.

Про це  повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.