ЗакДУ готуватиме офіцерів запасу

Нещодавно Міністерство оборони України спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України провели круглий стіл, присвячений питанням удосконалення співпраці у військово-патріотичному вихованні дітей та учнівської молоді, під час якого Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник зазначив, що справжніх громадян України треба готувати і виховувати на зразках перемог. Тоді в нас виникне єдине, цілісне бачення військової історії.

У Закарпатському державному університеті значна увага приділяється військово-патріотичному вихованню, що здійснюється як під час навчального процесу, так і у системі виховної роботи.
Безперечним успіхом у цьому напрямі є створення військового навчального підрозділу за ініціативою Почесного Президента ЗакДУ Ващука Ф.Г., де студенти університету мають змогу навчатися за програмою підготовки офіцерів запасу за встановленою військово-обліковою спеціальністю.

24 січня цього року декани факультетів міжнародного бізнесу та міжнародного права Бевзюк Є.В, інформаційних технологій Повхан І.Ф., заступник декана факультету міжнародних відносин Андрейко В.І. та начальник відділу навчально-методичної та виховної роботи Огородник Л.М. відвідали заняття студентів із військової підготовки, що проходять на базі військової частини 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, який розташовано у м. Ужгород, з метою ознайомлення з умовами навчання та досягненнями студентів – майбутніх офіцерів запасу.

Вони зустрілися з командиром військової частини підполковником Зимою О.Г., керівником військової підготовки полковником Плюсковим А.Ф. та викладачами з числа офіцерів військової частини, які оцінили старанність, дисциплінованість та високий потенціал наших студентів у засвоєні військових навичок. Зокрема відзначено таких студентів: Далекорея Арсенія, Паша Богдана, Довганича Михайла, Апшая Сергія, Сюська Миколу, Смірнова Віталія, Кричфалушия Андрія.

Студент 4 курсу юридичного факультету, командир першого відділення Микола Сюськозазначив, що навчально-виховний процес із військової підготовки здійснюється на високому науковому і тактичному рівні у формі лекційних, семінарських, лабораторних, практичних занять. Під час навчання студентів широко використовується вивчення особливостей озброєння та сучасної військової техніки.

Керівництво університету переконалося, що для успішного засвоєння знань студентами і якісного виконання поставлених завдань із підготовки майбутніх офіцерів запасу, створено всі необхідні умови. Передувало цьому заходу зустріч керівника військової підготовки полковника Плюскова А.Ф. з в.о. ректора ЗакДУ Артьомовим І.В., де обговорювались питання подальшої співпраці та вдосконалення роботи військового підрозділу.

Отримані знання і навики наших студентів, досвід спілкування із кадровими військовими, усвідомлення важливості військової справи будуть сповна використані й у військово-патріотичному вихованні студентської молоді. Безперечно, наші майбутні офіцери запасу стануть гідним прикладом і для інших студентів, оскільки переконані, що ідеальні риси офіцеру запасу – це справжній патріотизм, порядність, розум, інтелігентність, виправка і, звісно ж, бойова готовність у разі необхідності захищати Батьківщину.

Джерело: Сайт ЗакДУ