Торік в Закарпатті 570 нерезидентів отримали податковий номер

Переважно це громадяни Угорщини, Словаччини та Росії.

Податковий номер необхідний громадянам інших країн для здійснення в Україні іноземних інвестицій, реєстрації нерезидента суб’єктом підприємницької діяльності чи працевлаштування, проведення операцій з рухомим чи нерухомим майном, оформлення спадщини або подарунків.

Крім того, у 2012 році отримали податковий номер майже 24 тисячі закарпатців. Ще 43 тисячі закарпатців повідомили органи податкової служби про зміни своїх облікових даних: зміну прізвища, місця проживання, паспорта тощо.

Нагадаємо, що органи податкової служби ведуть облік фізичних осіб – платників податків як громадян України, так і громадян інших країн, за податковими номерами. Про зміни облікових даних фізичні особи повинні повідомляти податковим органам протягом місяця з дня виникнення змін шляхом подання відповідної заяви.

Громадяни можуть отримати податковий номер не тільки за місцем проживання, а й в органі податкової служби за місцем отримання доходів чи за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.
Для зручності за бажанням платника орган ДПС може проставити у паспорт громадянина України відмітку з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Закарпатській області

https://zakarpatpost.net