На підтримку малого і середнього підприємництва Закарпаття витратять 246 тис грн

Постійні депутатські комісії обласної ради продовжують розгляд питання про погодження головним розпорядникам коштів напрямків спрямування капвидатків та коштів, передбачених в обласному бюджеті на фінансування програм, що знаходяться на контролі у постійних комісій, відповідно до протокольних доручень, даних головою облради та підтриманих президією у грудні 2012 року.29 січня своє засідання провела постійна комісії з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, яку очолює Богдан Кинів.

Серед перших депутати уважно обговорили фінансування заходів програми розвитку малого і середнього підприємництва в області на 2013 рік. А це – забезпечення часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, наданими суб’єктам підприємницької діяльності для реалізації інвестиційних проектів,проведення зустрічей, семінарів тощо. На ці потреби цього року передбачається витратити 246 тис грн.

Відтак члени комісії майже без суттєвих зауважень погодили обсяг запланованих коштів на 2013 рік для заходів програми створення страхового фонду документації Закарпатської області на 2011 -2015 рік та програми створення і накопичення регіонального резерву технічних засобів та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення Закарпатської області на 2011-2015 рр. На потреби останньої передбачається 406 тис.грн.

Також депутати предметно проаналізували фінансування заходів програми формування позитивного інвестиційного іміджу та залучення іноземних інвестицій у Закарпатську область на 2012-2015р. Після чого скерували на доопрацювання.

Члени комісії заслухали та взяли до відома звіт про виконання програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2009-2012 роки», затвердженої рішенням облради від 27 лютого 2009 р. Як наголошувалось, фінансова і правова підтримка дає можливість уникнути припинення діяльності ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород», забезпечити дотримання вимог авіаційної безпеки та сертифікації придатності аеропорту, сприяє забезпеченню належного рівня безпеки авіаперевезень тощо.

У зв’язку із закінченням терміну реалізації цієї програми, схвалено обласною радою іншу програму щодо підвищення ефективності функціонування аеропорту на 2013-2016 рр.

На засіданні комісії було затверджено й перелік об’єктів, які фінансуються за рахунок цільових коштів спецфонду обласного бюджету на фінансування витрат, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автодоріг загального користування, у 2013 році на загальну суму понад 3 млн.грн.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської облради.