Студенти УжНУ хвилюються аби після книжкового скорочення Ващука не зникли інкунабули

Студенти УжНУ переймаються долею бібліотеки УжНУ, її підрозділів і фонду.Напередодні під час зустрічі з ректором  УжНУ студенти задали й питання щодо інформації про закриття бібліотек і читальних залів.

Відповідаючи на запитання студентів, професор Ващук зазначив, що тут також будуть зміни, адже зарплата залежить не від якості роботи бібліотекаря, а від кількості книжок.  Мовляв, зараз він намагається списати літературу ще марксисько-ленінської тематики і  підручники політекономії.  «На сьогодні у нас є 1 млн.600 тисяч примірників, які можна здати на макулатури і купити щось на електронних носія» – зазначив пан Ващук.

Також навів цифри відвідуваності, запевнивши, що бібліотекою користуються одиниці, а обслуговують її більше 100 працівників.
У неофіційній розмові студенти запевняють, що під благими намірами планують закрити кілька читальних залів у гуртожитках, а як використають приміщення, поки не відомо.

Також студенти зачепили тему унікальних видань  – інкунабул 15-16 століття, які містяться у сховищах бібліотеки. Зараз студенти продумовують, як на офіційному рівні зробити облік унікальних книг, аби деякі експонати не щезли.

Джерело:  Мукачево.net