Кучма вважає обвинувачення Тимошенко в убивстві Щербаня цілковитою маячнею

Екс-президент дав оцінку подіям в інтерв’ю одному з російських телеканалів.

Порушення супроти екс-прем’єра Юлії Тимошенко кримінальної справи щодо організації вбивства нардепа Євгена Щербаня не має під собою жодних підстав. Таку думку висловив екс-президент України Леонід Кучма, повідомляє ЛігаБізнесІнформ http://news.liga.net

“Її сьогодні звинувачують у всіх гріхах, в тому числі і у вбивстві Щербаня. Ви знаєте, у нас же з нею любові не було ніякої. Можна говорити про що завгодно, але порушувати кримінальну справу проти Тимошенко у нас ніяких підстав немає”, – зазначив він.

Кучма висловив упевненість, що кримінальне переслідування Тимошенко негативно відбивається на репутації держави. “Все це впливає на ставлення світу до України. Це однозначно”, – констатував колишній президент. Разом із тим він додав, що по-людськи співчуває Тимошенко.

“Мені її просто шкода, по-перше, як жінку. Вона чарівна, красива. Мені здається, спрага панувати призвела до тієї ситуації, в якій сьогодні вона опинилася”, – підсумував Кучма. Як повідомлялося, генпрокурор Віктор Пшонка 18 січня оголосив про завершення розслідування кримінальної справи про вбивство Щербаня. Тимошенко було вручено повідомлення про підозру її в організації цього злочину – спільно з екс-прем’єром Павлом Лазаренком.

http://tsn.ua