У Закарпатській ОДА радилися щодо ліквідації наслідків негоди

У понеділок, 4 лютого, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив заступник начальника Територіального управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту Богдан Ількович, протягом 2-3 лютого на території Закарпатської області через складні погодні умови, велику кількість опадів, а також засміченість водовідвідних та дренажних каналів було підтоплено близько 226 дворогосподарств та 100 га сільгоспугідь.

Всього ж на ліквідацію наслідків негоди працівники Територіального управління залучили 129 чоловік особового складу, 26 одиниць техніки та 8 переносних мотопомп. Від комунальних служб з негодою боролися 115 працівників та 11 одиниць техніки.

Найбільше від негоди постраждали Ужгород, Мукачівський та Іршавський райони. Так, в обласному центрі вода підтопила 52 двори, наразі підтопленими залишають тільки два. Окрім того, у ніч на 4 лютого у районі села Зняцьово вода залила відрізок автомобільного шляху Київ-Чоп, протяжністю близько 40 м. Автомобільний рух на цій ділянці дороги було відновлено.

Особливу увагу учасники комісії звернули на засміченість водовідвідних каналів та дренажних систем, через що, здебільшого, і виникали підтоплення. Відтак, Ігор Свищо доручив райдержадміністраціям та міськвиконкомам вжити заходи щодо розчистки кюветів, придорожніх каналів, містків, водопропускних труб, інших об’єктів систем водовідведення.

Стосовно погодних умов на найближчі дні, то на область очікують знову сильні опади, уже у вигляді снігу та мокрого снігу. Та, за прогнозами експертів, загрози повторного паводка наразі немає. Про це  повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.