У 2012 році податкова безкоштовно «оцифрувала» 150 тисяч підприємців

У 2012 році платники податків отримали від податкової служби 260,1 тис. сертифікатів відкритих ключів для подання звітності та здійснення інших операцій в електронній формі.

Нагадаємо, така послуга стала доступною українським підприємцям з травня минулого року. Відтоді до Центру сертифікації звернулися 148 тис. абонентів (99,2 тис. приватних підприємців та 48,8 тис. юридичних осіб).

У 2013 році, відзначають у Міндоходів, кількість бажаючих отримати цифровий ключ для дистанційного спілкування з податковими органами продовжує зростати. Однією з головних причин популярності цієї послуги вважається її безкоштовність – на відміну від приватних структур, податкова служба надає ключі та програмне забезпечення для користування системами електронної звітності на безоплатній основі.

Крім того, з 6 лютого 2013 року Центр сертифікації почне видавати ключі для митних операцій – посадовим особам митних органів, митним брокерам та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності. Технічна підтримка раніше виданих «митних» ключів також покладена на сервісні установи податкової служби. Це один з перших кроків щодо уніфікації обслуговування платників після утворення Міністерства доходів та зборів.

Прес-служба ДПС України

https://zakarpatpost.net