Site icon zakarpatpost.net

Іван Балога пропонує експертній комісії фахово розглянути концепції МДУ

24 січня відбулося засідання експертної комісії з питань ліцензування вищих навчальних закладів при голові облдержадміністрації, на розгляд якої Мукачівським державним університетом було подано концепції щодо ліцензування діяльності з надання освітніх послуг за двома напрямами підготовки: «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» (освітньо-кваліфікаційний рівень – «бакалавр», ліцензований обсяг прийому на навчання – 30 осіб) та «Професійна освіта. Дизайн (моделювання, конструювання та дизайн одягу)» (освітньо-кваліфікаційний рівень – «бакалавр», ліцензований обсяг прийому на навчання – 30 осіб).

Однак МДУ було відмовлено у затвердженні концепцій. У зв’язку з таким рішенням експертної комісії Мукачівський державний університет не має змоги подати в Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України необхідний пакет документів для відкриття таких необхідних краю спеціальностей.

Голова обласної ради Іван Балога з цього приводу звернувся до голови ОДА Олександра Ледиди з клопотанням втрутитись і забезпечити фаховий розгляд концепцій Мукачівського державного університету щодо ліцензування напрямів підготовки: «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» і «Професійна освіта. Дизайн (моделювання, конструювання та дизайн одягу)» .

Про це  повідомили в прес-службі Закарпатської облради.

Exit mobile version