В Ужгороді відбулися обмінні гастролі Житомирського академічного муздрамтеатру

7-8 лютого у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв відбулися обмінні гастролі Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, які за доброю традицією вже кілька років радують глядача міста над Ужем своїми постановками.

На цей раз закарпатці познайомились із виставою «Втеча з реальності» . І. Іващенко – режисер Петро Авраменко та «Украдене щастя» І. Франка – режисер заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна. Для дітей було репрезентовано казку К. Чуковського «Муха-цокотуха» – режисер Ірина Антонюк. Вистави пройшли з аншлагом і отримали схвальні відгуки від глядацької аудиторії.

Крім того, 7 лютого незадовго до початку вистави для дорослих в театрі відбулася прес-конференція за участю адміністративно-художнього керівництва двох дружніх театрів, де у невимушеній обстановці йшла зацікавлена розмова про роль і місце театрального мистецтва в сучасному житті..

Зокрема, про творчі будні Закарпатського облмуздрамтеатру в 2012-2013 роках розповіла його директор – Оленчук Любов Вікторівна, а своїми враженнями від гастролей в Карпатському краї поділилася художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Тімошкіна Наталія Миколаївна.

Натомість представники ЗМІ мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання. На них охоче відповідали народний артист України, головний режисер Закарпатського театру Анатолій Філіппов,  приїжджий режисер, заслужений діяч мистецтв України Сергій Архипчук, а також керівники обох згаданих театрів.

У роботі в конференції взяли участь: головний спеціаліст управління культури Закарпатської ОДА – Катерина Семенченко, доктор історичних наук, політолог і письменник – Сергій Федака, керівник літературно-драматичної частини Закарпатського театру місті над Ужем – заслужений працівник культури України Василь Кобаль та місцевий поет і драматург Олександр Гаврош.

У перший день гастролей –  після закінчення вистави «Втеча з реальності» – гостей-житомирян тепло вітав начальник управління культури Закарпатської ОДА – Юрій Федорович Глеба.

Василь Ардан

Закарпаття онлайн