ЗНО дискредитують заради вступних іспитів – експерт

“Диверсії” влаштовують, щоб зменшити авторитет тестування.

Програма незалежного тестування є показником того, які саме питання держава вважає найбільш цінними у розумінні власної історії.

Тому коли з неї зникають прізвища Шухевича, Бандеру, дисидентів-шістдесятників, викреслюється термін “національна ідея” – це говорить багато про що, пише http://zn.ua

Ситуація, яка складається навколо тестування з історії, може суттєво підірвати довіру суспільства до зовнішнього незалежного оцінювання .

“Дискредитація ЗНО потрібна для того, щоб доповнити його вступними іспитами”, – припустив в коментарі екс-директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук. Авторитет тестування в Україні поки великий, але подібні “диверсії” можуть бути дуже до речі напередодні прийняття закону про вищу освіту. “ЗНО давно б вже скасували. Але поки що бояться”, – вважає директор освітнього Центру моніторингу Павло Полянський.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2012 року Ігор Калетник, Сергій Ківалов і Микола Сорока зареєстрували у Верховній Раді новий проект закону про вищу. У 2013 році Міносвіти виключило з тестів імена Степана Бандери і Романа Шухевича.

http://tsn.ua