У ректора УжНУ була кількаденна депресія

З 58-ми спеціальностей в Ужгородському національному університеті у 28-ми закінчуються ліцензії в 2013 році. Про це в інтерв’ю газеті Закарпатська правда” повідомив ректор УжНУ Федір Ващук.

“Коли я про це дізнався, у мене була депресія кілька днів, — каже Ф.Ващук. Доведеться виконати колосальний обсяг роботи, щоб заново отримати ліцензії. До того ж треба витримати приїзди 28 комісій, та 28 разів з’їздити в Київ на затвердження. Але ми мусимо це зробити. Ми ж не можемо закрити спеціальності – там зараз студенти вчаться”.

Є у Ф.Ващука і інший привід для депресії. Як він повідомив, борг університету сьогодні становить “6,5 мільйона гривень. Це пов’язано із зарплатами, стипендіями, комунальними послугами”.

“Тому зараз проводимо реструктуризацію боргу й будемо його потрохи виплачувати. І це лягає на плечі викладачів та студентів. А що ж робити?”, — каже Ф.Ващук.

У звязку з цим Ф.Ващук віддав наказ багатьом викладачам писати заяви на перевід із повної ставки на 0,7 чи 0,5 ставки, каже журналістт видання.

Закарпаття онлайн