На Закарпатті у січні виявлено 149 нелегальних працівників

У четвер, 14 лютого, під керівництвом заступника керівника краю Михайла Поповича відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення.

Минулоріч робочі групи міськвиконкомів, райдержадміністрацій перевірили 4 535 підприємств. Виявлено 2 208 осіб, які працювали без належного оформлення трудових відносин. У подальшому у центрах зайнятості зареєстровано трудові договори з 1 879 працівниками.

Найкращі показники щодо легалізації оплати праці та зайнятості населення вдалося показати робочим групам Рахівського та Тячівського районів. Тут виявлено 370 та 333 «трудових нелегалів» відповідно, з якими у подальшому було укладено трудові договори.

У січні 2013 року вже проведено 404 перевірки. Виявлено 149 осіб, які працювали без оформлення трудових відносин.

– Питання легалізації зарплатні та зайнятості залишається актуальним і надзвичайно важливим. Адже закарпатці часто працюють, не маючи ніяких угод, без будь-яких соціальних гарантій, втрачають страховий стаж. Зі свого боку відповідально поставитися до цього питання повинні і самі роботодавці, адже виплата зарплатні «у конвертах» є порушенням законодавства, – резюмував Михайло Попович.

Джерело: Прес-центр ОДА