Хто тисне на тячівського бізнесмена?

Прокурор області тримає на особистому контролі  розслідування за фактом намагання тиску на бізнес Тячівського підприємця.

До Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області 12 лютого  звернувся місцевий підприємець з проханням перевірити документацію одного з краян, а також його колег, які пропонували йому юридичні послуги.

Було організовано перевірку, вході якої встановлено, що 5 лютого на підприємство закарпатця завітали мешканець смт. Буштино та невідома йому особа, яка представилась юристом. Останній  наполегливо  пропонував закарпатцю забезпечення антирейдерською програмою, щоб на цьому підприємстві не було проблем. «Юрист» називав свої послуги  захистом бізнесу від ймовірних зазіхань. Проте, підприємець відхилив таку пропозицію та звернувся до правоохоронців. Також, із заявою щодо протиправних дій відносно тячівського підприємця, звернувся до стражів правопорядку і голова Закарпатської обласної організації Української народної партії.

Відтак, слідчим відділом Тячівського РВ УМВС в Закарпатській області вже внесено відомості за даним фактом у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками  кримінального правопорушення , передбаченого ч.2 ст 355 КК України (примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань – вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень,- карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років).

Хід даного досудового розслідування знаходиться на особистому контролі прокурора Закарпатської області, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі прокуратури області.

http://nedilya.net